Marcus Wiebenga

Muziek verbindt

 

Wie ben ik?

Als musicus, dirigent, docent, componist en arrangeur is mijn voornaamste doel mensen te enthousiasmeren voor muziek. In de lessen en repetities die ik geef probeer ik mijn bevlogenheid en energie over te brengen.

Mijn doelen zijn daarin zowel het plezier in muziek maken overbrengen als het orkest op een voor haar zo hoog mogelijk niveau brengen.

Als musicus heb ik in diverse orkesten mogen spelen. Van symfonieorkest tot smartlappenband.

Ik heb veel scholenprojecten mogen doen waaronder een zelf ontwikkeld project 'Muziek Doen!' met als doel leden te werven voor muziekverenigingen en muziekeducatie op school te brengen. (zie scholenproject Muziek! Doen!)

Zo heb ik enorm veel contacten gelegd met gemeentes, verenigingen, besturen, muzikanten en collega dirigenten en docenten. En daardoor een waardevol netwerk op kunnen bouwen. Verder bij veel verschillende besturen, verenigingsbesturen maar ook bij de toenmalige KNFM zowel in het provinciale als landelijke bestuur, ervaring opgedaan met besturen en leiden van verenigingen.

Ik heb diverse muziekstukken en arrangementen geschreven, zie composities & arrangementen  om deze te bekijken en te bestellen.

Op dit moment ben ik werkzaam als dirigent en docent bij de malletband van Excelsior uit Cothen; als slagwerkinstructeur bij de Van Limburg Stirum Korpsen; als dirigent bij de malletband van Sint Caecilia Hoogland; als dirigent en docent bij de slagwerkgroepen van het Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, Kabaal en Afslag Nijkerk; en als dirigent van het showkorps Bernhard Amersfoort. (zie Links voor meer informatie over deze verenigingen)

Daarnaast speel en zing ik in een kleinkunstband Keetje & Ko en feestband Kunstgras.